Aleksandra Gazi
Dyplomowany dietetyk, specjalista ds. dietetyki onkologicznej
Jestem absolwentką Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego na kierunku
Dietetyka. Doświadczenie zdobywałam na licznych praktykach i stażach m.in. w
Instytucie Hematologii i Transfuzjologii, w wielu Klinikach Centralnego Szpitala
Klinicznego w Warszawie. Obecnie pracuję w Narodowym Instytucie Onkologii w
Warszawie.
Jestem członkiem Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego
i Metabolizmu. Swoją wiedzę stale poszerzam poprzez udział w szkoleniach oraz
konferencjach naukowych. Prowadziłam wykłady o tematyce żywieniowej na
konferencjach naukowych, a także przygotowywałam artykuły popularnonaukowe
o tematyce onkologicznej oraz prawidłowych nawykach żywieniowych.
Obszar moich zainteresowań skupia się przede wszystkim na żywieniu w
chorobach nowotworowych, nadwadze i otyłości, chorobach układu pokarmowego
oraz niedożywieniu.
Serdecznie zapraszam do współpracy.
Media
-
202320222020
FarmakoEkonomika Szpitalna Banki Mleka Kobiecego
Portal mp.pl Otyłość a rak piersi
Doświadczenie
-
01.2022 - TERAZ DIETETYK
Nutricia
tworzenie treści edukacyjnych
-
06.2021 – TERAZ DIETETYK
Strefa dietetyki i psychodietetyki
konsultacje pacjentów, wywiady żywieniowe, analiza składu ciała, układanie indywidualnych diet dostosowanych do potrzeb i stylu życia danego pacjenta oraz długofalowa współpraca
-
11.2018 – TERAZ DIETETYK
Narodowy Instytut Onkologii - Państwowy Instytut Badawczy w Warszawie
konsultacje pacjentów, wywiady żywieniowe, analiza składu ciała
-
06.2018 - 10.2018 DIETETYK
Instytut Hematologii i Transfuzjologii w Warszawie
konsultacje pacjentów, wywiady żywieniowe, analiza składu ciała