Węgry to kraj, z którym papryka niewątpliwie się kojarzy. To właśnie tam w 1526 roku zaczęto uprawiać to warzywo a z czasem zrobiono z niego wizytówkę tego kraju i rozpromowano w Europie. Jednak papryka znana jest na świecie znacznie dłużej, bo już około 6000 lat temu była uprawiana w Ameryce Środkowej i Południowej. Do Polski warzywo to dotarło dopiero pod koniec XVII wieku.
Prozdrowotne właściwości truskawek znane są od dawna. Wszystko za sprawą bogactwa witamin i składników mineralnych, którymi truskawki mogą się pochwalić. Dostarczają między innymi potas, magnez, cynk, żelazo i witaminy z grupy B.
Posiadanie płaskiego brzucha to marzenie wielu osób, które dążą do poprawy swojego wyglądu i zdrowia. Współczesny styl życia często prowadzi do gromadzenia się tłuszczu w okolicach brzucha, co może wpływać na samopoczucie i pewność siebie. Wielu szuka skutecznych porad jak „schudnąć z brzucha”. Dążenie do smukłej sylwetki wymaga jednak odpowiedniego podejścia i zrozumienia, że kluczowe są zdrowe nawyki żywieniowe oraz regularna aktywność fizyczna.
Święto godne zauważenia i celebrowania, bo co jak co, ale produkty naszej ziemi są bardzo wartościowym towarem zarówno na rynku krajowym, jak i zagranicznym. Czy data jest przypadkowa? Nie, koniec sierpnia to czas dożynek, zbierania plonów, którymi potem można chwalić się i promować je w Polsce i za granicą. Za czym przepadają polscy konsumenci i czego poszukują na regionalnych i lokalnych straganach ? Sprawdźmy :)