Osoby dbające o szczupłą sylwetkę często obawiają się wyjazdów o charakterze all-inclusive, upatrując w nich zaprzepaszczenia wielomiesięcznych starań o niższą masę ciała. Czy słusznie?
Miód jest powszechnie znanym, jednak chyba trochę zapomnianym i odsuniętym na dalszy plan składnikiem zdrowej diety. Z czego się składa, jakie ma własciwości i dlaczego warto go jeść?
W przypadku kiedy sięgamy po niego często szkodzi. Skóra staje się odwodniona, skłonna do podrażnień, matowa, bardziej wrażliwa na działanie czynników zewnętrznych. Z czasem przybiera szary, niezbyt atrakcyjny odcień. Regularne spożycie wysokoprocentowych trunków sprzyja opuchnięciom wokół oczu i szybszemu pojawieniu się zmarszczek.
Robi się coraz chłodniej, zima w pełni króluje już zarówno w pogodzie, jaki i na naszych stołach. Na co warto zwrócić uwagę w diecie, aby nie przybrać dodatkowych, zupełnie niepotrzebnych kilogramów, mieć silny układ odpornościowy i dobry humor?