 
                       Oto kilka powodów, dla których jemy tak naprawdę nie chcąc jeść.  Po pierwsze, i bardzo częste nie odczuwamy prawdziwego głodu. Ten  fałszywy głód może wiązać się ze stresem, zmęczeniem i negatywnymi  emocjami. W tym stanie nie chcemy jeść “zwykłego” jedzenia, ale tłuste,  smażone, chrupiące, słodkie, niezdrowe. Ochoczo sięgniemy po jakiś fast-food lub słodycze a rozsądny obiad zostawimy na później.
							
								Oto kilka powodów, dla których jemy tak naprawdę nie chcąc jeść.  Po pierwsze, i bardzo częste nie odczuwamy prawdziwego głodu. Ten  fałszywy głód może wiązać się ze stresem, zmęczeniem i negatywnymi  emocjami. W tym stanie nie chcemy jeść “zwykłego” jedzenia, ale tłuste,  smażone, chrupiące, słodkie, niezdrowe. Ochoczo sięgniemy po jakiś fast-food lub słodycze a rozsądny obiad zostawimy na później.  
                       
                      Zielony, papkowaty, bez smaku.... tak z pewnością kojarzy się nam szpinak, kiedy sięgniemy pamięcią do czasów przedszkolnych ;) Ale czy faktycznie takie wspomnienie powinno ciągnąć się za nami w nieskończoność ? Nie zgadzamy się na to, dlatego czas na nowe otwarcie - szpinak w smacznej, zdrowej, wartościowej odsłonie. Zaczynamy! :
Bułka, bułeczka.. ciepła, chrupiąca, wypieczona, posmarowaia cienką warstwą śmietankowego masła... Czyż to nie doskonały wstęp do smacznego śniadania? :)
Ale i okazja nie byle jaka, bo u nas święto goni święto ;)  Jak się okazuje 1 czerwca to nie tylko Dzień Dziecka ale i .. Święto Bułki ;)
Przy tej okazji kilka słów o bułeczkach w diecie;)
Ogórek jest warzywem, które spożywamy niemal codziennie. Ale czy jesteśmy świadomi wszystkich jego zalet i dobroczynnych właściwości dla naszego organizmu?  Z pewnością nie. Dlatego dziś analizie poddajemy długie, zielone walcowate w kształcie warzywo, które możemy kosztować o każdej porze roku. Ogórek! :)